CİNLERDEN KORUNMA
Bizim tespitlerimize göre Kur’an’da cinlerden korunma sağlayan iki yöntem vardır.
Bunlardan biri pasif korunma âyetleridir. “Âyet-El Kürsi“, “Muavvizeteyn Sûreleri (Kûl Euzü’ler)”, “Hasbunallâhu ve Ni’mel Vekil“ ve “Hasbiyallahü la ilahe illahü aleyhi tevekkeltü ve hüve Rabb-ül arşil azim” duasıdır. Bunların 41 veya 100’er defa okunmasıyla kişinin çevresinde cinlerden ve kem nazarlardan (negatif beyin dalgalarından) gelecek olan etkilere karşı bir koruyucu kalkan oluşur.
CİNLERE karşı aktif savunma sağlayan dua ise şudur;
“RABBÎ İNNİ MESSENİYE’Ş-ŞEYTANU BİNUSBİN VE AZAB, RABBİ EÛZÜ BIKE MİN HEMEZATİ’Ş-ŞEYATİYNİ VE EÛZU BIKE RABBİ EN YAHDURUN. VE HİFZAN MİN KÜLLİ ŞEYTANIN MARİD”.(Sad: 41 / Mü’minun: 97-98 / Saffat: 7)
“Gerçekten şeytan bana bir yorgunluk ve işkence dokundurdu. Ya Rabbi ! Şeytanların vesveselerinden, onların yanıma sokulmalarından Sana sığınırım ve orayı/dünya semasını her türlü şeytandan koruduk.”
Bu dua kişinin beyninde cinleri son derece sıkan ve hatta yakan dalgalar yayınlanmasına vesile olur. Böylece de o kişiye musallat olan cinler o kişiden uzaklaşmak zorunda kalırlar.
İçlerinde sebepsiz sıkıntı duyanlar; “BÜYÜ” yapıldığından şüphelenenler, cinni yoldan başkalarının kendisini etkilediğini düşünenler bu duâya olayın şiddetine göre sabahları ve geceleri 41 ile 150’şer defa arasında bir sayıyla okumaya devam ederlerse büyük fayda görürler.
Sufli Cinler öncelikle Müslüman olan kişiye cünupluk, adet dönemleri, loğusalık dönemleri ve abdestsizlik durumunda çok yakın olurlar. Özellikle hassas tipler, bozuk ruhlular, dua atmosferinden uzak yaşayanlar daha kolay cinlerin tesirine girer. Bununla birlikte cinlerin hayat sınırlarını ihlal etmek ve besmelesiz yapılan işler cinlerden zarar görme ihtimalini arttıracaktır.
HADİS-İ ŞERİFLERLE KORUNMA
Peygamberimiz Hz.Muhammed (S.A.V.), necis (pis) yerlere girerken dua etmemizi ve onların bulundukları mezbelelik, çöplük, banyo, yeşillik gibi yerlerde ve tuvalete girerken “Allahüme inni euzu bike mine’l-hubsi ve’l-habais” dememizi öğretiyor.
Bu noktada akla şöyle bir soru gelebilir. Neden cinler herkese ilişmez veya herkes cinlerin etkisine girmez? Burada elbette tam olarak bilinmeyen gerekçeler vardır. Öncelikle takdir-i ilahi olarak kabul etmek gerekir. Bunun yanında, kişiden kaynaklanan hataları da göz ardı etmemek lazımdır.
Hadis-i Şerif’te “Güneş batıp gece karanlığı bastığında, yahut akşamladığınız zaman, çocuklarınızı dışarı çıkmaktan men ediniz. Çünkü, cinler / şeytanlar o sırada etrafa dağılırlar, faaliyete geçerler. Yatsıdan bir saat / biraz zaman geçtikten sonra, çocukların eve gelmelerini sağlayın ve kapıları kapatın / kilitleyin ve Allah’ın adını anın. Çünkü, şeytan kapalı bir kapıyı açmaz. Su kırbalarının ağzını bağlayın ve Allah’ın adını anın. Yiyecek kaplarınızı -küçük bir örtüyle de olsa- örtün ve Allah’ın adını zikredin. Ve çıralarınızı / lambalarınızı söndürün.” (Buharî) uyarısı yapılıyor. Cinlerden korunmak için günlük hayatımızda daha bir çok yapılmaması gereken örnekler verilebilir.
Kişinin yapısı öncelik taşımak üzere hayata dair yapılan yanlışlıklardan korunmak gereklidir. Örneğin, kişi şeker hastalığına yakalanmışsa, bu hastalıkla yaşamasını öğrendiği sürece sorun yoktur. Üstelik bir çok kişiye göre de daha sağlıklı bir hayat sürmektedir. Konuya bu açıdan bakılırsa sorun daha iyi anlaşılacaktır.
Son söz olarak, dünya hayatının sadece maddi unsurlardan oluşmadığını ve hayatın her noktasında manevi kural ve ölçülerin olduğu bilinerek yaşanırsa cinlere karşı gerçek bir korunma sağlanmış olacaktır.
Cinlerden Korunma hakkında detaylı bilgi ve destek için Medyum Muhabbet Hoca ile iletişime geçiniz.